Vindicat

Gronings corpslid krijgt lagere straf voor mishandeling

Het Vindicat-lid dat in de zomer van 2016 op het hoofd van een aspirant-lid van de Groningse studentenvereniging ging staan, is donderdag in hoger beroep veroordeeld tot een boete van 1.000 euro. Volgens het hof heeft Wouter B. zich schuldig gemaakt aan mishandeling. De straf is lager dan het vonnis dat de rechtbank in Groningen velde. Vorig jaar werd B. veroordeeld voor zware mishandeling en kreeg hij een grotendeels voorwaardelijke gevangenisstraf van 31 dagen en een taakstraf van 240 uur. Volgens het hof kan niet bewezen worden dat B. „vol opzet” zwaar lichamelijk letsel toebracht. Bij een ontgroening hoort enig geweld, zei corpslid Wouter B. in de rechtszaal. De Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool hebben in oktober de accreditatie van Vindicat opgeschort. (NRC)