In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Artiesten in traditionele kledij moesten door de veiligheidspoortjes van de internationale luchthaven in Port Moresby in Papoea-Nieuw-Guinea. Daar sprak de Amerikaanse vicepresident Mike Pence tijdens de APEC-top, het economische samenwerkingsverband voor Aziatische landen en landen grenzend aan de Grote Oceaan.
Foto Mark Schiefelbein / AP
De pop op deze foto moet Asia Bibi voorstellen, de christelijke vrouw die door het Pakistaanse Hooggerechtshof werd vrijgesproken van blasfemie. Het terugdraaien van haar terdoodveroordeling heeft in Pakistan geleid tot woedende reacties. In Karachi werd de viering van de geboortedag van de profeet Mohammed (21 november) aangegrepen voor dit protest.
Foto Shahzaib Akber / EPA
Maandag 19 november was het World Toilet Day, waarop wereldwijd door ngo's en overheden aandacht wordt gevraagd voor het belang van goedwerkend sanitair voor de volksgezondheid. Dit Indiase meisje nam deel aan een evenement in New Dehli. De Indiase overheid wil dat voor 2019 elk huishouden een wc heeft. Dat is alleen al in New Dehli een hele klus: de stad heeft 19 miljoen inwoners, met tot nog toe slechts een paar honderd publieke toiletgebouwen.
Foto Sharma Money / AFP
In de Chileense stad Santiagio gebruikte de oproerpolitie een waterkanon om demonstrerende studenten en Mapuche-activisten uit elkaar te drijven. De protestactie was georganiseerd naar aanleiding van de dood van een jonge Mapuche-man tijdens een politieactie. De Mapuche zijn een inheems volk in Centraal- en Zuid-Chili; ze voeren de blauw-groen-rode vlag die onderaan in beeld te zien is. De minderheidsbevolking beschuldigt de Chileense overheid van discriminatie. Tijdens de demonstratie werd het vertrek van de minister van Binnenlandse Zaken geëist.
Foto Martin Bernetti / AFP
Deze kunstenaar heeft zelf de wandschildering gemaakt waarlangs hij nu door het raam klimt. Het kunstwerk hoort bij een project dat is opgezet in de stad Allahabad als onderdeel van de vieringen voor het religieuze Kumbh Mela-festival, in vier steden in India.
Foto Sanjay Kanojia / AFP
In een perszaaltje in het Witte Huis wordt een kalkoen gepresenteerd aan de verzamelde Amerikaanse pers. Tijdens Thanksgiving, de nationale feestdag in de Verenigde Staten, verleent de president traditiegetrouw gratie aan een kalkoen.
Foto Brendan Smialowski / AFP
Palestijnen zijn de cameraman Rashid Rasheed te hulp geschoten, die voor persdienst AP aan het werk was in het noorden van de Gazastrook. In het noorden van de regio, in het kustgebied waar de grens ligt met Israël, waren deze week ongeregeldheden. Rasheed werd geraakt door een kogel van een Israëlische scherpschutter.
Foto Mohammed Saber / EPA
Een jongetje speelt op de vloer van een zogeheten 'skywalk', een zwevend flatform van glas waar bezoekers doorheen kunnen kijken. Deze foto is gemaakt bij de eerste skywalk-attractie in Thailand, in de stad Bangkok - op 314 meter hoogte.
Foto Soe Zeya Tun / Reuters
In Duitsland viel deze week de eerste sneeuw: dit is het landschap rond de Fichtelberg, in de deelstaat Saksen.
Foto Bernd März / AFP
Deze migranten zijn meegelopen met de karavaan, de uit duizenden mensen bestaande groep die te voet vanuit Zuid-Amerika richting de Verenigde Staten trekt. De vrachtwagen waarop ze zijn geklommen rijdt van Mexicali naar Tijuana. Die grote Mexicaanse stad ligt net ten zuiden van San Diego.
Foto Kim Kyung-Hoon / Reuters
Uiteindelijk verleende president Donald Trump dinsdag gratie aan de kalkoen Peas. Hij deed dat in aanwezigheid van First Lady Melania.
Foto Jim Watson / AFP
Migranten van de karavaan uit Zuid- en Midden-Amerika worden opgevangen in een sportcentrum in Tijuana, Mexico. Tientallen migranten worden hier voor een dilemma gesteld: ze kunnen in Mexico blijven, of doorreizen en later asiel aanvragen in de Verenigde Staten of Canada.
Foto Maria De La Luz Asencio / AFP
Deze week gingen studenten in Venezuela de straat op om te protesteren tegen het beleid van de huidige regering. Venezuela maakt een zware economische crisis door, die volgens de studenten ook zijn weerslag heeft op de universiteiten in het Zuid-Amerikaanse land. In de hoofdstad Caracas mochten de demonstranten van de nationale politie niet het terrein van de Centrale Universiteit af. Een tiental studenten werd later behandeld voor problemen met de luchtwegen, nadat door de politie traangas was ingezet.
Foto Miguel Gutierrez / EPA
Deze metalen, beschilderde schotten staan op de grens tussen de steden Mexicali (in Mexico) en Calexico (in de Amerikaanse staat Californië). Mexicali ontving deze week een groot deel van de migrantenkaravaan, voornamelijk migranten uit Honduras.
Foto Pedro Pardo / AFP
Leden van de Lok Sangharsh Morcha, een organisatie die zich inzet voor boeren in de Indiase staat Maharashtra, nemen deel aan een protestbijeenkomst in Mumbai. De organisatie eiste onder meer ontheffing van leningen, droogtecompensatie en de overdracht van de rechten op boslanden.
Foto Rajanish Kakade / AP