Chinese bestuurder reed bewust in op schoolkinderen

Donderdag kwamen vijf schoolkinderen om doordat ze geschept werden door een auto. Negentien mensen raakten gewond.

Een politieauto in Shanghai. Beeld ter illustratie.
Een politieauto in Shanghai. Beeld ter illustratie. Foto Getty Images

De chauffeur die op donderdag vijf kinderen dood reed in een stad in China, beging een bewuste actie. Dat melden de lokale autoriteiten.

Volgens de Engelstalige krant South China Morning Post is de 29-jarige dader “depressief” vanwege relatieproblemen en wilde hij inrijden op een willekeurig doelwit. De man, die donderdag werd aangehouden, wordt in een persverklaring van de politie “bevooroordeeld en bekrompen” genoemd.

Camerabeelden tonen aan dat de man met hoge snelheid inreed op een groep schoolkinderen die de straat overstak. Ze zouden pauze hebben en op weg zijn naar een restaurant voor het middageten. Op dat moment wisselde de bestuurder van weghelft en schepte de kinderen. Vijf jonge kinderen, tussen de vijf en zeven jaar oud, kwamen daarbij om. Ook raakten negentien mensen gewond, onder wie twee docenten.

De aanrijding gebeurde in de stad Huludao, in het noordoosten van China. In het land hebben zich de afgelopen twee maanden vergelijkbare incidenten voorgedaan, schrijft persbureau AP, waarbij in totaal dertien mensen zijn omgekomen.