Cadeautips van NRC: geef eens een klassieker

Cadeaus Het is de maand van cadeaus, maar wat moet je geven? NRC helpt en geeft in zeven categorieën de leukste tips. Het thema dit jaar: klassiekers.

December is een maand met verlanglijstjes – je mag alles wensen, maar pas op, staat in deze NRC-cadeauspecial, voor je het weet zit je voorgoed vast aan het cadeau dat je zo graag wilde hebben.

Aan de andere kant: die cadeaus kunnen uiteindelijk een klassieker worden, in je eigen huis.

Voor wie inspiratie zoekt voor een cadeau, om te geven of te vragen, leveren redacteuren van de redacties Leven, Boeken en Cultuur een groot aantal tips. Met daartussen veel klassiekers: cadeaus die het altijd goed doen, al tientallen jaren.

Boeken

De boekenredactie van NRC maakte een lijstje van de mooiste literatuur, beste non-fictie, de leukste kinderboeken en de lekkerste kookboeken. Geheel in lijn met het thema tipt de redacties ook tien klassiekers in elk genre: van een meer dan tachtig jaar oud kookboek tot John Steinbeck. Vind hier alle boekentips.

Keukenknallers

Mooie hebbedingen voor op het aanrecht. Een analoge weegschaal of een houten afdruiphek past in elke keuken. En je geeft meteen iets praktisch. Let ook op de speciale uitgelichte tip. Vind hier alle cadeautips voor in de keuken.

Games en gadgets

Nieuwe games en spellen, voor in je eentje of met zijn allen. En slimme hebbedingen voor de gadgetfreak. Vind hier alle cadeautips voor games en gadgets.

Speelgoed

Je hoeft niet het allernieuwste voor een kind te kopen. Geef eens iets wat al jaren een succesnummer is, zoals de ouderwetse teddybeer. Vind hier alle speelgoedtips.

Muziek

De beste albums in de genres pop, klassiek en jazz om cadeau te geven. Geheel in lijn met het thema tipt de redacties ook tien klassiekers in elk genre: van 222 cd’s van Bach tot en met de opgepoetste White Album van The Beatles. Vind hier alle muziektips.

Mode

Kleren moeten we toch hebben, dus kunnen we net zo goed iets moois kiezen. Of iets lekkers. Vind hier alle modetips.

Spullen voor sporters

Goed materiaal voor de fanatieke sporter en mooi spul voor wie nog wat aanmoediging kan gebruiken. Vind hier alle tips voor de sporters.

Genoemde prijzen in deze special zijn richtprijzen; de redactie is niet verantwoordelijk voor prijswijzigingen. De meeste artikelen zijn online te vinden door merknaam en/of productnaam te googelen.