VK en Italië lager

Afzet bedrijfswagens in Europese Unie 4 procent gestegen

De verkoop van nieuwe bedrijfswagens in de Europese Unie loopt een kleine 4 procent voor op vorig jaar. Dat blijkt uit gegevens van de Europese brancheorganisatie ACEA over de periode januari-oktober. In de eerste tien maanden van het jaar werden bij elkaar bijna 2,1 miljoen bestelbusjes, touringcars en vrachtwagens aan de man gebracht. In de meeste Europese landen was sprake van groei. Het Verenigd Koninkrijk en Italië waren belangrijke uitzonderingen: daar daalde de afzet. In Nederland werden in de eerste tien maanden van het jaar volgens ACEA 82.549 nieuwe bedrijfswagens verkocht. Dat komt neer op een groei van ruim 7 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Duitsland en Frankrijk noteerden beide een verkoopplus van 5,4 procent in de periode januari tot en met oktober. Oktober was met name voor Duitse verkopers van bedrijfswagen een goede maand met een plus op jaarbasis van bijna 17 procent. In Frankrijk was de groei met 7,3 procent bescheidener. (ANP)