Reorganisatie

Ikea schrapt 7.500 banen en wil nieuwe mensen aannemen

Woonwarenhuis Ikea schrapt wereldwijd 7.500 ondersteunende en administratieve banen. Tegelijkertijd wil het concern 11.500 nieuwe krachten aannemen voor online dienstverlening en voor nieuw te openen verkooppunten in binnensteden. Dit maakte het moederbedrijf van Ikea, Ingka Holding, woensdag bekend. Bij Ingka werken zo’n 160.000 mensen in dertig landen. Vorige maand al liet Ingka weten zijn strategie te wijzigen. Topman Jesper Brodin merkte toen op dat steeds minder mensen een auto hebben en dat klanten kleiner zijn gaan wonen. Ingka wil in dertig binnensteden Ikea-filialen openen om op deze trends in te spelen. In Nederland schrapt Ikea de komende twee jaar 120 banen op het servicekantoor in Amsterdam. Daar komen tegelijk ook weer 50 nieuwe arbeidsplaatsen bij. (ANP, AFP)