Paul Witteman stopt met Buitenhof, Hugo Logtenberg (NRC) volgt hem op

De VARA-coryfee neemt op 9 december afscheid van het discussieprogramma. Hij stopt op eigen verzoek en is in gesprek over een nieuw programma.

Paul Witteman.
Paul Witteman. Foto Sander Koning/ANP

NRC-journalist Hugo Logtenberg gaat Paul Witteman namens BNNVARA vervangen als presentator van het politieke discussieprogramma Buitenhof. Witteman stopt volgende maand al, op eigen verzoek, meldt de redactie donderdag.

De 72-jarige Witteman presenteerde het programma van 1995 tot 2006 en van 2014 tot nu. Buitenhof is een programma van de omroepen BNNVARA, VPRO en AvroTros en wordt elke zondag live uitgezonden. Witteman, die het programma eens in de drie weken presenteert, maakt op zondagmiddag ook het liveprogramma Podium Witteman. In een reactie zegt hij: “Twee liveprogramma’s achter elkaar is iets te veel van het goede. Bovendien wil ik me ook graag op andere tv-bezigheden kunnen blijven richten”. BNNVARA is met hem in gesprek over een nieuw programma.

Laatste uitzending op 9 december

Op 9 december presenteert Witteman Buitenhof voor het laatst. Hugo Logtenberg (44) begint in januari als presentator. Hij blijft daarnaast werkzaam bij NRC als chef van de onderzoeksredactie. Eerder werkte hij als journalist voor Het Parool. Logtenberg noemt het “een waanzinnige eer” om te gaan werken bij het programma. “Ik kijk daar al naar sinds mijn studententijd.”

Gert-Jan Hox, directeur content bij BNNVARA, zegt in een verklaring over hem: “Als politiek interviewer op tv is hij nieuw, maar we hebben veel vertrouwen in Hugo voor de toekomst.”

Lees ook dit interview met de huidige drie presentatoren: ‘Ik wil geen debatwedstrijdjes over wie de slimste is’

Buitenhof begon in 1995 als opvolger van het programma Het Capitool en werd in het verleden onder meer gepresenteerd door Clairy Polak, Rob Trip en Peter van Ingen. De andere twee presentatoren van Buitenhof zijn Diana Matroos (VPRO) en Jort Kelder (AVROTROS). Beiden zijn dit jaar begonnen bij het debatprogramma, als opvolgers van Marcia Luyten en Pieter Jan Hagens.