Volgens Save the Children

Door oorlog in Jemen al 85.000 kinderen omgekomen van honger

In Jemen zijn sinds het begin van de burgeroorlog 85.000 kinderen omgekomen van de honger. Die conclusie trekt de hulporganisatie Save the Children op basis van cijfers van de Verenigde Naties. Het betreft kinderen onder de vijf jaar die zijn overleden aan acute ondervoeding. Hulporganisaties hebben moeite om hulpgoederen bij de mensen in nood te krijgen in het door geweld verscheurde land. Inmiddels duurt de burgeroorlog in Jemen al bijna vier jaar. Door het voortdurende geweld hebben veel hulporganisaties zich teruggetrokken en dreigt het sterftecijfer onder kinderen nog verder op te lopen. Save the Children meldde in september dat tussen de vier en vijf miljoen kinderen met acute hongersnood worden bedreigd. Ruim acht miljoen mensen ontvangen maandelijkse voedselhulp van de VN. (AP)