Thuiskok

Spaghetti met droge worst

Gebruik voor dit gerecht echt witte peper, want dat smaakt echt anders dan zijn zwarte soortgenoot. Beiden zijn besjes van een tropische klimplant, maar omdat de witte peper alleen het zaadje van de plant is, is het verfijnder maar minder aromatisch dan zwarte peper. Nog een handige eigenschap is dat het onzichtbaar is in witte sauzen.

Kook de spaghetti in ruim water met zout beetgaar. Giet af en spoel kort af onder de koude kraan. Zweet de ui, knoflook en droge worst aan in een ruime scheut olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg de witte wijn toe en laat inkoken tot ongeveer de helft. Voeg dan de spaghetti toe, maak hem weer goed heet. Haal de pan van het vuur, meng de crème fraîche door de spaghetti en breng op smaak met zout en peper. Maak af met de ringetjes bieslook.