OM looft 100.000 euro uit voor tip liquidatieverdachten

Het is de hoogste beloning die ooit door Justitie is uitgeloofd in de zoektocht naar twee voortvluchtige criminelen: Ridouan T. en Said R..

Inval in Nieuwegein in verband met onderzoek naar de criminele activiteiten van Ridouan T..
Inval in Nieuwegein in verband met onderzoek naar de criminele activiteiten van Ridouan T.. Foto Sem van der Wal/ANP

Het Openbaar Ministerie looft 100.000 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van twee criminelen, Ridouan T. (40) en Said R. (46). Het is de hoogste beloning die ooit door Justitie is uitgeloofd in de zoektocht naar voortvluchtige criminelen.

Lees ook: Keihard en nietsontziend: hoe de nieuwe Holleeders de onderwereld overnemen

T. en R., allebei machtige figuren in de drugshandel, worden ervan verdacht opdracht te hebben gegeven tot meerdere liquidaties. Ze staan hoog op de nationale opsporingslijst en op de ‘most wanted’-lijst van Europol. T. gaf vermoedelijk afgelopen maart het bevel de broer van Nabil B. te vermoorden, een crimineel die als kroongetuige optrad.

Verviervoudigd

Tot nu toe werden er bedragen van 25.000 euro uitgeloofd voor beide verdachten, maar dat bedrag is nu verviervoudigd. De reden daarvoor is dat de politie “met spoed” op zoek is naar beide verdachten. “De opsporing van deze verdachten is topprioriteit voor OM en politie”, aldus het Openbaar Ministerie. Van zowel T. als R. wordt aangenomen dat zij zich schuilhouden in het buitenland en dat zij vaak van locatie en identiteit wisselen.

De hoogste beloning die hiervoor werd uitgeloofd was 30.000 euro voor de verdachte van een dubbele liquidatie in een pannenkoekenhuis in Leiderdorp in 2009. De tip die leidde tot de aanhouding van Dino S., partner van Willem Holleeder, bedroeg 50.000 euro. Maar de oproep hiervoor was enkel binnen het criminele milieu uitgezet.