Politiemedewerker aangehouden die informatie doorspeelde

De 21-jarige man wordt verdacht van het schenden van het ambtsgeheim, ambtelijke corruptie en computervredebreuk.

Een politiemedewerker is opgepakt in Amsterdam voor het doorspelen van informatie.
Een politiemedewerker is opgepakt in Amsterdam voor het doorspelen van informatie. Foto Sem van der Wal/ANP

Een medewerker van de politie is dinsdag opgepakt in Amsterdam omdat hij informatie uit politiesystemen zou hebben doorverkocht. De 21-jarige man wordt verdacht van schending van het ambtsgeheim, ambtelijke corruptie en computervredebreuk, meldt het Openbaar Ministerie.

Strafrechtelijk onderzoek “levert aanwijzingen op” dat de man informatie doorspeelde aan personen die in de politiesystemen voorkomen. De medewerker woont in het oosten van Nederland, verder wil het OM geen mededelingen doen over het onderzoek.

In februari werd de ‘politiemol’ Mark M. veroordeeld tot vijf jaar onvoorwaardelijke celstraf. De voormalig politierechercheur verkocht jarenlang informatie aan de onderwereld. In mei moest M. onmidddelijk worden vrijgelaten in afwachting van een uitspraak in hoger beroep.