Astrid Holleeder komt met nieuwe, heimelijk gemaakte opnames

Al eerder had Astrid Holleeder heimelijk gemaakte opnames van gesprekken met haar broer ingebracht in het proces. Het is nog onduidelijk waar de nieuwe opnames over gaan.

Een geblindeerde auto komt aan bij de rechtbank in Osdorp waar de strafzaak tegen Willem Holleeder plaatsvindt.
Een geblindeerde auto komt aan bij de rechtbank in Osdorp waar de strafzaak tegen Willem Holleeder plaatsvindt. Foto Koen van Weel/ANP

Astrid Holleeder heeft opnieuw heimelijk gemaakte opnames ingebracht in het proces tegen haar broer Willem Holleeder. Dat werd dinsdag bekend tijdens dag 46 van het proces dat plaatsvindt in de rechtbank in Osdorp, meldt persbureau ANP. In maart bracht ze al zestien heimelijk gemaakte opnames in het proces in.

In de nieuwe opnames voert Astrid gesprekken met haar broer, maar het is onduidelijk waar die over gaan. Volgens de advocaten van Willem Holleeder voegen de opnames niets spectaculairs toe aan de opnames die al bekend waren.

Willem Holleeder reageerde dinsdag tijdens de zitting geïrriteerd. Astrid speelt “een spelletje” dat volgens hem heel doorzichtig is. Astrid zegt de de opnames gemaakt te hebben, omdat ze bang was dat niemand haar zou geloven. Haar broer Willem beweert erin te zijn geluisd door Astrid: door gerichte vragen gaf hij de antwoorden die ze wilde.

Komende vrijdag worden de opnames besproken tijdens de zitting. Die dag worden Astrid Holleeder en zus Sonja weer gehoord.