Recensie

Recensie

Helser en gemener is nauwelijks mogelijk

Voor emotionele nuance of diepe baspartijen luister je niet naar The Prodigy. Hoofdman Liam Howlett heeft het lage deel van het klankpalet uitgeschakeld, zodat zijn elektronica nog uitsluitend overstuurd gehamer, schrille akkoorden en manisch geratel uitspuugt. Die ingrediënten plakt hij vervolgens achter elkaar tot duivels snelle danstracks. Dat The Prodigy dit soort muziek al bijna dertig jaar voortbrengt, doet niet af aan het enthousiasme waarmee Howlett en zijn twee trawanten, Maxim en Keith Flint, steeds weer zoeken naar het juiste benenbrekende ritme van over elkaar struikelende drumbeats, en een melodie van schelle stemmen, als elektronische metal. Howlett zorgt voor aantrekkelijke wendingen en overgangen, die het moordende tempo nog af en toe verlichting geven. ‘Fight Fire With Fire', opgenomen met de New Yorkse groep Ho99o9, is een krachttoer: helser en gemener is menselijkerwijs nauwelijks mogelijk.

Live: 9/12 Ziggo Dome, Amsterdam.