Autosport

Eigenaren Formule 1 willen graag terug naar Zandvoort

De eigenaren van de Formule 1 willen heel graag Zandvoort terug op de kalender en daarmee inspelen op de populariteit van Max Verstappen. „We zijn zeer geïnteresseerd in een race in Nederland”, zegt commercieel directeur Sean Bratches van Liberty Media in een interview met Reuters. „We voeren productieve gesprekken en ik ben voorzichtig optimistisch dat het gaat lukken en we gaan profiteren van de ‘Max-factor’.” Circuit Zandvoort bracht eerder deze maand zelf naar buiten dat er een concreet aanbod ligt om de Grote Prijs van Nederland vanaf 2020 weer te organiseren. Prins Bernhard van Oranje, mede-eigenaar van het circuit in de duinen, riep het bedrijfsleven op de terugkeer financieel mogelijk te maken. Er is 20 miljoen euro nodig om de race te mogen organiseren. Zandvoort wordt nog altijd beschouwd als een historisch circuit. Tussen 1952 en 1985 streek de Formule 1 er bijna elk jaar neer. Niki Lauda was 33 jaar geleden de laatste winnaar. (ANP)