Van matchfixing verdachte scheidsrechter vecht zijn ontslag door Belgische bond aan

Bart Vertenten
Bart Vertenten Foto YORICK JANSENS/AFP

De van fraude verdachte Belgische scheidsrechter Bart Vertenten vecht zijn ontslag aan bij de arbeidsrechtbank. Dat kondigde zijn advocaat Hans Rieder zondag aan in het Belgische tv-programma De zevende dag. Vertenten is een van de verdachten in een grootschalig onderzoek naar manipulaties in het Belgische voetbal. Hij wordt beschuldigd van betrokkenheid bij omkoping.

Vertenten mocht vrijdag ‘onder voorwaarden’ de gevangenis van Hasselt na een maand verlaten. Hij blijft verdachte, maar de kamer van inbeschuldigingstelling in België oordeelde dat zijn detentie niet langer nodig. Nu hij uit de cel is, wil hij zijn ontslag als scheidsrechter aanvechten. De Belgische voetbalbond was al een ontslagprocedure begonnen tegen hem wegens matchfixing en ook tegen zijn collega Sébastien Delferière, die verdacht wordt van corruptie.

„Er is een arbeidsrechtelijk geschil dat aanhangig gemaakt kan worden bij de arbeidsrechtbank”, verklaarde advocaat Rieder. „Als blijkt dat hij onschuldig was, verdient hij zijn plaats als nationale, internationale, uitmuntende scheidsrechter terug.” (ANP)