Saoedi-Arabië - VS

Trump wil opname moord Khashoggi niet beluisteren

De VS komen „binnen twee dagen” met een rapport over de toedracht van de moord op de journalist Jamal Khashoggi in het Saoedische consulaat in Istanbul, heeft president Trump zondag in een tv-interview gezegd. De VS zenden tegenstrijdige signalen uit over de betrokkenheid bij de moord van de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman (MbS), een bondgenoot van de Amerikaanse regering. Volgens Amerikaanse media concludeerde de CIA dat MbS opdrachtgever was, maar volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is nog geen sluitende conclusie bereikt. Bij Fox News benadrukte Trump zondag dat de kroonprins elke betrokkenheid ontkent. De president bevestigde dat de VS een opname hebben van de moord. Maar, zo zei hij „Er is geen reden voor mij die opname te beluisteren.” (AP)