Nations League

Portugal speelt gelijk tegen Italië en plaatst zich voor eindtoernooi

Portugal heeft zich als eerste geplaatst voor de finaleronde van de Nations League. De Europees kampioen had zaterdag in Milaan genoeg aan een gelijkspel (0-0) tegen Italië om de groepswinst veilig te stellen. Het duel stond onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie. Portugal heeft na drie duels zeven punten. Italië is met vier punten uit vier duels al uitgespeeld. Polen, hekkensluiter in groep 3 van divisie A, is met één punt al gedegradeerd. Het slotduel tussen Portugal en Polen, dinsdag in Guimarães, is niet meer van belang. Vooraf was al bepaald dat de winnaar van groep 3 van divisie A in juni 2019 het finaletoernooi mag organiseren. De halve finales zijn op woensdag 5 en donderdag 6 juni. Zondag 9 juni is de strijd om de derde plaats en dan wordt ook de finale gespeeld. (ANP)