Nations League

Engeland naar de finaleronde, WK-finalist Kroatië degradeert

De nationale voetbalploeg van Engeland heeft zich zondag in Londen als tweede land geplaatst voor de finaleronde van de Nations League. Het team van bondscoach Gareth Southgate versloeg op Wembley Kroatië met 2-1. Het beslissende doelpunt werd vijf minuten voor tijd gemaakt door aanvoerder Harry Kane. Kroatië, afgelopen zomer verliezend finalist op het WK in Rusland, had geheel tegen de verhouding in na bijna een uur spelen de leiding genomen, door Andrej Kramaric. Een klein kwartier voor tijd had Lingard gelijkgemaakt voor Engeland: 1-1. Door de nederlaag degradeert Kroatië uit divisie A, het hoogste niveau van de Nations League. De finaleronde van het toernooi, met vier landen, wordt komende zomer gespeeld in Portugal. Dat land had zich zaterdag als eerste geplaatst. (ANP)