Nations League

Engeland naar finaleronde, Zwitsers geven België pak slaag

Engeland heeft zich zondag in Londen geplaatst voor de finaleronde van de Nations League. Het team van bondscoach Gareth Southgate versloeg op Wembley Kroatië met 2-1. Het beslissende doelpunt werd vijf minuten voor tijd gemaakt door aanvoerder Harry Kane. Door de nederlaag degradeert Kroatië, verliezend WK-finalist, uit divisie A, het hoogste niveau van de Nations League.

Zwitserland plaatste zich ook voor de eindronde. De ploeg van bondscoach Vladimir Petkovic knokte zich in Luzern tegen België terug na een 2-0 achterstand en versloegen de Rode Duivels met 5-2. Door deze overwinning greep Zwitserland op doelsaldo de groepszege ten koste van de Belgen. De finaleronde is in Portugal, waar vier landen begin juni 2019 strijden om de hoofdprijs van zes miljoen euro. (ANP)