Marineramp

Argentinië zegt onderzeeër niet boven te kunnen halen

Argentinië zegt dat het niet over de technische middelen beschikt om de vorig jaar verdwenen en zaterdag gevonden onderzeeboot ARA San Juan te bergen. Nabestaanden van de bemanning zijn woedend op de autoriteiten. Volgens de minister van Defensie heeft Argentinië niet de benodigde „moderne technologie”. Voor een reddingsoperatie door een andere partij zou Argentinië fors moeten betalen terwijl het zucht onder een financiële crisis. Nabestaanden willen dat het wrak, met de stoffelijke overschotten vermoedelijk nog aan boord, boven water wordt gehaald. De onderzeeër met 44 opvarenden verdween vorig jaar november van de radar. Zaterdag maakte de Argentijnse marine bekend dat wrakstukken op 900 meter diepte zijn gevonden op de bodem van de Atlantische Oceaan. (BBC, AP)