Eerste divisie

Go Ahead Eagles koploper na zege in beladen derby met FC Twente

Go Ahead Eagles heeft de koppositie overgenomen in de eerste divisie. De ploeg uit Deventer won de beladen streekderby met FC Twente in Enschede met 1-0. De winnende goal viel op slag van rust, toen de ploeg uit Deventer profiteerde van een fout van Ricardinho. De Braziliaanse verdediger van FC Twente verspeelde de bal aan spits Jaroslav Navratil van Go Ahead en die faalde niet oog in oog met Twente-doelman Joël Drommel. FC Den Bosch klom naar de gedeelde tweede plaats door een uitzege bij Telstar: 1-4. Sparta Rotterdam wist vlak voor tijd een nederlaag te voorkomen bij NEC in Nijmegen. Door het gelijkspel (1-1) raakte Sparta wel de koppositie kwijt. Het staat nu op één punt van Go Ahead. NEC opende de score via Sven Braken. Abdou Harroui maakte kort voor tijd de gelijkmaker. (ANP)