26-jarige man niet langer verdacht van viervoudige moord Enschede

De enige andere verdachte was al eerder vrijgelaten. Nu vraagt de politie mogelijke getuigen zich te melden.

Politie voor het bedrijfspand in Enschede op de dag nadat er een viertal doden werd gevonden.
Politie voor het bedrijfspand in Enschede op de dag nadat er een viertal doden werd gevonden. Foto Piroschka van de Wouw/ANP

De 26-jarige Enschedeër die vorige week werd aangehouden omdat hij verdacht werd van een viervoudige moord in zijn woonplaats, is maandag vrijgelaten. De politie stelt dat hij niet langer verdacht is.

Vorige week dinsdagmiddag trof de politie in een growshop in Enschede vier lichamen aan. Zij zijn door vuurwapengeweld om het leven gekomen. Nog dezelfde dag hield de politie twee mannen aan, die nu dus allebei weer op vrije voeten zijn. De andere verdachte werd al eerder vrijgelaten.

Het pand was bekend bij de politie. Op 20 juni werd er bij een controle 17 kilo gedroogde henneptoppen gevonden. Daarbij werden drie mannen gearresteerd, die later, in afwachting van de stafzaak, weer werden vrijgelaten. Twee van deze drie mannen behoorden vorige week tot de slachtoffers. De politie geeft aan dat het nog niet duidelijk is of er een verband bestaat tussen de drugsvondst in juli en de viervoudige moord.

De politie verzoekt mogelijke getuigen zich te melden. Ook kondigt ze aan dat het televisieprogramma Opsporing Verzocht morgen aandacht zal besteden aan het misdrijf.

Lees ook: Politie pakt verdachte op voor viervoudige moord Enschede