Recensie

Recensie

IDFA: documentaires van Kabul tot Moskou

Foto Helmut Newton

IDFA, het International Documentary Film Festival Amsterdam, is al jaren een van de toonaangevende documentairefestivals. Op deze editie, met als nieuwe artistiek directeur Orwa Nyrabia en als hoofdgast de Tsjechische meesterfilmmaker Helena Trestíková, zijn verwachte hoogtepunten onder veel meer: openingsfilm Kabul, City in the Wind, over het dagelijks leven in de Afghaanse hoofdstad; Putin’s Witnesses, een documentaire van een journalist die kind aan huis was bij Poetin, waardoor de film van binnenuit diens opkomst toont; en Sylvana, Demon or diva, over de eerste stappen in de lokale politiek van Sylvana Simons.

Film: IDFA
International Documentary Film Festival Amsterdam. T/m 25 november, diverse locaties in Amsterdam. idfa.nl