Thuiskok

Baghrir

two drops of honey isolated on white.
two drops of honey isolated on white.

De beroemde duizendgaatjespannenkoek uit Marokko. Perfect voor ontbijt of brunch. In de zomer wordt deze ook in de middag geserveerd na de siësta, verse muntthee erbij en klaar.

Meng bloem, semolina, gist en bakpoeder in een grote beslagkom. Voeg terwijl je voortdurend met de handmixer of garde klopt net zoveel lauwwarm water toe (circa een halve liter) tot een glad beslag ontstaat. Blijf circa vijf minuten kloppen en laat het dan vijftien minuten rusten. Roer wat zout door het beslag.

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op een matig vuur. Schep een laagje beslag in de pan en bak een grote of meer kleine pannenkoekjes in twee à drie minuten lichtbruin aan de onderkant en aan de bovenkant droog met witte gaatjes. Leg de pannenkoekjes op een bord en bestrijk ze aan beide kanten royaal met boter. Houd de koekenpan onder de koude kraan (dit voorkomt plakken), zet hem terug op het vuur en bak op dezelfde wijze de rest van de pannenkoekjes. Blijf tussendoor de koekenpan steeds koud afspoelen. Serveer de baghrirpannenkoekjes warm met honing en extra boter.