Misrata

Migranten verschansen zich in reddingsschip voor de kust van Libië, vinden dat land te gevaarlijk

Foto AP

Tientallen migranten hebben zichzelf opgesloten in een reddingsschip voor de kust van Libië en weigeren het schip te verlaten. Zij zeggen dat Libië te gevaarlijk is en willen daarom niet aan wal. Sommige migranten zouden zelfs hebben gezegd dat zij liever sterven dan dat zij van boord gaan in Libië. Het schip ligt al sinds afgelopen weekend in de haven van de Libische stad Misrata. Vrijdag redde de bemanning van het containerschip Nivin ruim negentig bootvluchtelingen op zee. Zij waren onderweg naar Europa. De Libische autoriteiten zijn in onderhandeling met de migranten die nog op het schip verblijven. Sommigen zouden in nood verkeren en medische hulp nodig hebben, maar toch niet van boord willen. AzG zegt dat de kwetsbaarste vluchtelingen een alternatief geboden moet worden voor detentie. (Reuters, AP)