Meer dan veertig doden bij busongeluk Zimbabwe

Ook zijn minstens twintig mensen gewond geraakt bij het ongeluk. Een week geleden was er ook al een dodelijk busongeluk in Zimbabwe.

Een blusauto staat naast de uitgebrande bus in de buurt van Gwanda, een stad in het zuiden van Zimbabwe.
Een blusauto staat naast de uitgebrande bus in de buurt van Gwanda, een stad in het zuiden van Zimbabwe. Foto AP

Bij een busongeluk in Zimbabwe zijn donderdagnacht meer dan veertig mensen om het leven gekomen, volgens persbureau AP. Ook zijn minstens twintig mensen gewond geraakt, van wie sommigen ernstige brandwonden hebben opgelopen. Het ongeluk vond plaats nabij de stad Gwanda, in het zuiden van Zimbabwe.

De lokale politie zei vrijdag dat de bus vlam vatte. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Mogelijk ontplofte een gastank van een van de passagiers, meldt Al Jazeera op basis van lokale bronnen.

Vorige week woensdag kwamen zeker 47 mensen om bij een ander busongeluk, onder wie twee kinderen. Ook raakten ongeveer tachtig mensen gewond. Twee bussen botsten frontaal tegen elkaar op de weg tussen de Zimbabwaanse hoofdstad Harare en de oostelijk gelegen stad Rusape.