Lichaam 17 jaar vermiste Corrie van der Valk gevonden

Het lid van de bekende horecafamilie is volgens Belgische media zeventien jaar geleden omgekomen bij een treinongeval in de buurt van Namen.

Het huis in het Gelderse Nederasselt waar Corrie van der Valk woonde toen zij vermist raakte.
Het huis in het Gelderse Nederasselt waar Corrie van der Valk woonde toen zij vermist raakte. Foto Robert Vos/ANP

De zeventien jaar geleden vermist geraakte Corrie van der Valk, lid van de bekende horecafamilie, is aangetroffen in een graf in België. Dat bevestigt politie Oost-Nederland vrijdag na berichtgeving van De Telegraaf. De krant meldt dat volgens de recherche Van der Valk zeventien jaar geleden al overleed.

Volgens het Belgische Nieuwsblad is zij in Wallonië omgekomen. Waalse justitie zou hebben gemeld dat Van der Valk slachtoffer was van een aanrijding met een trein ter hoogte van het plaatsje Lustin, tussen Namen en Dinant. Haar lichaam kon toen niet worden geïdentificeerd: Van der Valk had geen identificatie bij zich en haar lichaam was zwaar verminkt.

Onlangs zijn anonieme graven in België geopend voor dna-onderzoek aan de hand van een internationale databank. Zo werd een match gevonden met het dna van de anoniem begraven Van der Valk. Haar lichaamsresten werden aangetroffen op de begraafplaats van het dorp Bois-de-Villers.

Geruchten rondom verdwijning

Het is niet duidelijk of Van der Valk omkwam door een ongeluk of zelfmoord. Volgens De Telegraaf kampte zij met een depressie. Na haar verdwijning deden verschillende geruchten de ronde. Zo zou ze in India bij een sekte wonen. Ook was haar echtgenoot een tijdje verdachte.

Van der Valk raakte in 2001 vermist op 58-jarige leeftijd. Zij werd voor het laatst gezien op 7 januari van dat jaar door haar echtgenoot, van wie zij gescheiden leefde. Zij werkte als receptiemedewerker bij Motel Nuland van de horecaketen. Corrie van der Valk was getrouwd met een achterneef van Gerrit van der Valk, grondlegger van de onderneming.