Interlandvoetbal

Engeland verslaat VS in afscheidsduel Rooney

Engeland heeft het afscheidsduel van Wayne Rooney opgeluisterd met een zege op de VS. Op Wembley werd het in een oefenwedstrijd 3-0 voor de halve finalist van de wereldtitelstrijd. Rooney, enige tijd geleden al afgezwaaid als international, viel voor zijn 120e interland in de 58e minuut in. Na bijna een half uur scoorde Engeland in enkele minuten tijd twee keer. Eerst deed Jesse Lingard dat, vervolgens Trent Alexander-Arnold. Callum Wilson maakte er in de slotfase 3-0 van.

In de laatste test voor de wedstrijd met het Nederlands elftal won Duitsland ruim van Rusland. In Leipzig won het elftal van coach Joachim Löw het oefenduel met 3-0. Het was de eerste keer dit jaar dat de Duitsers in één duel meer dan twee keer scoorden. De treffers kwamen op naam van Leroy Sané, Niklas Süle en Serge Gnabry. Duitsland treft maandag het Nederlands elftal in het kader van de Nations League in Gelsenkirchen.

België heeft met de nodige moeite het duel in de Nations League gewonnen van IJsland. In het Koning Boudewijnstadion in Brussel wonnen de Rode Duivels met 2-0. De ploeg van bondscoach Roberto Martínez blijft daardoor aan kop in groep 2 van League A.

Kroatië won voor het eerst een duel in de Nations League. Op eigen veld versloeg de finalist van het WK Spanje met 3-2. (ANP)