Voetbal

Rooney krijgt bij afscheid nummer 10 en aanvoerdersband

Wayne Rooney draagt tijdens zijn laatste wedstrijd voor het Engelse nationale elftal het shirt met rugnummer 10. De oud-speler van onder meer Everton en Manchester United krijgt bovendien de aanvoerdersband om zodra hij als invaller binnen de lijnen komt, zei bondscoach Gareth Southgate woensdag. Engeland speelt donderdagavond op Wembley een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Verenigde Staten. „De gehele selectie heeft ontzettend veel respect voor Wayne. We vinden dit een passend eerbetoon”, zei Southgate. Rooney komt nu in de Amerikaanse competitie uit voor D.C. United. Het duel tegen de VS wordt zijn 120ste interland. In 2015 loste hij Bobby Charlton af als topscorer van het nationale elftal. Tot nu toe maakte Rooney 53 doelpunten voor Engeland. (ANP, Reuters)