Voetbal

Ook invallen bij Moeskroen in Belgisch schandaal

In het kader van het omvangrijke justitieel onderzoek naar misstanden in het Belgische voetbal zijn woensdag ook invallen gedaan bij Moeskroen. De club uit de hoogste afdeling wordt verdacht van valsheid in geschrifte en oplichting. Het federaal parket liet in een verklaring weten dat er zeven huiszoekingen zijn gedaan. Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad zijn ook bij de Belgische voetbalbond en het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) invallen gedaan. Moeskroen zou valse documenten hebben ingediend bij het BAS, in een beroepszaak om alsnog een licentie te krijgen. Mogelijk is de club daardoor op onwettige basis in de hoogste afdeling gebleven. Drie personen zijn door de politie opgepakt. De onderzoeksrechter beslist binnen 48 uur of ze langer vast blijven zitten. (ANP)