Tennis

Poolse Radwanska beëindigt carrière na fysieke problemen

De Poolse tennisster Agnieszka Radwanska heeft haar tenniscarrière beëindigd. De 29-jarige voormalig nummer twee van de wereld was de eerste Poolse tennisster die de finale van een grandslamtoernooi bereikte en de eerste uit haar land die de WTA Finals op haar naam schreef. „Helaas ben ik niet meer in staat te trainen en spelen zoals ik gewend was en mijn lichaam kan niet meer wat ik ervan verwacht”, lichtte Radwanska haar besluit toe. In totaal won ze in haar carrière twintig WTA-titels en in 2015 de WTA Finals in Singapore. De Poolse verloor in 2012 de finale van Wimbledon van Serena Williams. In maart van dit jaar versloeg ze in Miami nog de nummer één van de wereld, Simona Halep. Sinds haar debuut in 2005 verdiende Radwanska meer dan 24,5 miljoen euro aan prijzengeld. (ANP)