Politie pakt verdachte op voor viervoudige moord Enschede

De 26-jarige man werd dinsdag al opgepakt, op de dag van het misdrijf. Een tweede arrestant is inmiddels vrijgelaten en is geen verdachte meer.

Het politieonderzoek bij het gebouw waar de vier slachtoffers werden gevonden.
Het politieonderzoek bij het gebouw waar de vier slachtoffers werden gevonden. Foto Vincent Annink/ANP

De politie heeft een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de viervoudige moord van dinsdag in Enschede. De arrestatie vond dinsdagavond al plaats, maar de politie maakte er pas donderdag melding van.

Agenten pakten de verdachte, een 26-jarige man uit Enschede, op in de omgeving van Dordrecht. Vrijdag wordt besloten of hij moet voorkomen bij de rechter-commissaris. Een andere man die ook op dinsdag werd opgepakt, is inmiddels weer vrij. Hij is geen verdachte meer.

Dinsdag vond de politie na een melding twee lijken in het pand van een Enschedese growshop. Elders in het gebouw bleken nog twee lichamen te liggen. Het was duidelijk dat allen door geweld om het leven waren gekomen - vermoedelijk zijn de vier, met leeftijden tussen de 27 en 62 jaar, doodgeschoten.

Bekenden van de politie

Twee van de slachtoffers bleken bekenden van de politie. Zij werden in juni opgepakt na de vondst van een hennepkwekerij, in het gebouw waar ook de vierdubbele moord plaatsvond.

Regionale media RTV Oost en Tubantia meldden donderdag dat een van de slachtoffers een verkoper was die toevallig op de plek van de moord aanwezig was. De 62-jarige man zou hebben gehandeld in meststoffen, en kwam een bestelling brengen bij de growshop. Buurtbewoners noemen het “brute pech” dat de man op het verkeerde moment op de verkeerde plek was. De politie wilde het verhaal tegenover NRC bevestigen noch ontkennen.