Persvrijheid in VS

Fox News steunt CNN in rechtszaak tegen het Witte Huis

Fox News, doorgaans pro president Trump, kondigde woensdag aan CNN te steunen in de juridische strijd tegen het Witte Huis. CNN-verslaggever Jim Acosta kwam bij een persconferentie na de tussentijdse verkiezingen in aanvaring met Trump. Een medewerkster van het Witte Huis probeerde Acosta de microfoon af te pakken, waarna hij haar hand weg duwde. Daarop deelde een medewerker van het Witte Huis een bewerkte video van het voorval en trok het Witte Huis de accreditatie van Acosta in. CNN wil dat ongedaan laten maken. Fox-News-baas Jay Wallace zegt achter CNN te staan. „Hoewel we de groeiende vijandige toon van de president en de pers niet goedkeuren, steunen we wel de vrije pers.” Fox dient een ‘amicus curiae-brief’ in bij de rechtbank, waarin steun wordt uitgesproken. (NRC)