Ouderenpartij

Weer ruzie bestuur 50Plus, Geert Dales wil collega’s afzetten

Zes maanden na het aantreden van Geert Dales als voorzitter van 50Plus is een ruzie in zijn bestuur zo geëscaleerd dat bestuursleden elkaar proberen af te zetten. Op het aanstaande partijcongres van 1 december zouden verschillende moties van wantrouwen worden ingediend tegen Dales en zijn collega’s. Een motie tegen de penningmeester is zelfs afkomstig van een ander bestuurslid. Om dit voor te zijn heeft Dales voor 29 november een extra ledenvergadering uitgeroepen waarop de drie dwarsliggers in het zevenkoppige bestuur uit hun functie moeten worden gezet. Dales, voormalig VVD-wethouder en -burgemeester, werd in mei voorzitter nadat het vorige bestuur van 50Plus ruziënd uiteen was gevallen. In een reactie beschuldigt hij zijn medebestuursleden van „stoken, beledigen en lekken”. (NRC)