Brieven

Brieven

Files

Beloon automijders

Het gaat goed met Nederland en dus worden er veel pakjes bezorgd en zijn er weer ongekend veel auto’s op de weg. Dat zorgt ook voor files (Helpt meer asfalt deze keer wel?, 13/11) Hoe die te verminderen? Kunnen we niet meer thuiswerken? Of zijn werkgevers daarvoor te wantrouwend? Carpoolen lijkt ook uit de mode.

De oplossing zit niet in rekeningrijden of andere boetes. Mensen moeten beloond worden! Geef een (belasting)voordeel als je dicht bij je werk woont of beter nog als je geen auto hebt. Het werk dat een Utrechter in Amsterdam doet, kan hij vast ook wel in Utrecht doen.

Wandelen

Links van de weg

Heel vermakelijk, het Ikje van Hans Wassink over fietsers die van achteren komen (14/11). Ik maak eruit op dat hij aan de rechterkant van wegen en paden wandelt. Levensgevaarlijk! Kan de krant niet waarschuwen tegen

deze slechte gewoonte? Wandelen behoort men aan de linkerkant van de weg te doen. Zo ziet de wandelaar verkeer naderen.

Er zijn al vele gewonden en zelfs doden te betreuren door rechts wandelen, soms door hele groepen in het donker.

Correcties/aanvullingen

Erwin Wijman

In het artikel Mannen op de fiets zijn sexy (9/11, p. C16), staat dat Erwin Wijman een wekelijkse autorubriek heeft in het FD. Dit is onjuist. Die rubriek stopte afgelopen september. Hij heeft hem „dik tien jaar” gehad.

Paul Römer

In het artikel De schminkcoördinator ziet toe op de kleur van de pieten (14/11, p. 9) werd de directeur van de NTR Peter Römer en Piet Römer genoemd. Hij heet Paul Römer.