Reiswebsite

TravelBird overgenomen door Secret Escapes

De failliete Nederlandse reiswebsite TravelBird gaat een doorstart maken. Daarover is dinsdag overeenstemming bereikt tussen de curator en de Britse Secret Escapes Group. Het reisbureau neemt de activiteiten en belangrijkste eigendommen van Travelbird over. „Omtrent de verkoopprijs en verdere condities worden geen mededelingen gedaan”, meldt Travelbird in een persbericht. Secret Escapes bedient wereldwijd ruim 62 miljoen klanten met reizen. Curator Jan Padberg is blij met de doorstart. „Al betreur ik wel dat er vooralsnog weinig werkgelegenheid behouden blijft”. TravelBird (310 medewerkers) vroeg twee weken geleden uitstel van betaling aan. Het bedrijf had gesprekken met potentiële investeerders en overnamekandidaten stuk zien lopen. (NRC)