Recensie

Recensie

Grooves waarop het fijn rusten is

De Japanse producer Shinichi Atobe debuteerde in 2001, verdween, maar werd herontdekt door technoduo Demdike Stare in 2014. ‘So Good So Right’ heet het intro van zijn nieuwe album Heat en er had geen pakkender titel kunnen zijn voor de prachtig sfeervolle grooves waarop het fijn rusten is. De ruimtelijke ambient house van de Japanner zuigt je in het moment. Zijn tracks zijn vaak niet meer dan een loop die hypnotiserend is, maar nooit steriel of saai. Dat komt door de warme sound en de ondertoon van melancholie. Op altaarstuk ‘Heat’ breekt de zon echt door en is de groove verleidelijk en warm, bijna tropisch. Het mysterieuze gerikketik met een onderdrukte bas op ‘Heat 2’, wordt pas na drie minuten tegengekleurd door synthesizerakkoorden die zich als een spiraal rond de drums vouwen. Die zorgvuldige opbouw verraadt dat er heel goed over deze drumcomputerpoëzie is nagedacht. Schoonheid schuilt in eenvoud, bewijst Atobe.