Recensie

Recensie

Gitaarfuzzende popsongs

Zoals wijnmerken een plaatje van een dier op hun etiket afbeelden - wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het beter verkoopt - zetten rockbands graag een foto van een mooie vrouw op hun hoes. Slim van Scram C Baby, want de muziek van deze herintredende indierockers is veel beter dan de verweerde koppen van de bandleden doen vermoeden. Ze zijn inmiddels vaders en moeders van aanstormende nieuwe indiebands, maar met het creatief vermogen is nog niks mis. Juist wanneer je denkt dat hun album Give Us A Kiss een beetje op Pavement of Grandaddy begint te lijken, geven de Amsterdammers zichzelf een schop onder de kont en draait het een andere, onverwachte kant op. Neem het nummer ‘xxx’ dat start met een bak ruis en zich daarna ontwikkelt tot een gitaarfuzzende popsong met de geweldige strofe „you’re the flashlight of my life”. Zo’n band schijnt een lichtje in de Nederlandse indiewereld.