Fietsen

Batavus-producent wil praten met eigenaar Gazelle over nieuw bod

Fietsenfabrikant Accell gaat praten met Pon, eigenaar van onder meer Gazelle. Dat bedrijf deed dinsdag een bod op een deel van de aandelen van Accell. Het Friese bedrijf zegt de toelichting op het bod van Pon te willen aanhoren. Accell, met merken als Koga, Batavus en Sparta, wil nog niet inhoudelijk reageren op de bieding. Pon bood 19 euro per aandeel om een belang uit te breiden tot maximaal 20 procent. Pon heeft al ruim 5 procent van Accell in handen. Begin vorig jaar deed Pon nog een poging om heel Accell in te lijven. De fietsenfabrikant kreeg eerder kritiek van aandeelhouders. Zo werd het eerdere bod van Pon in het voorjaar van 2017 volgens beleggers te snel afgewezen. Verder werd het bedrijf een onzorgvuldige communicatie rond jaarverslagen en afspraken met banken verweten. (ANP)