Amazon

New York betaalt 54.000 euro per baan voor nieuw hoofdkantoor

Steden die Amazons nieuwe hoofdvestigingen hebben binnengesleept, hebben daarvoor stevig in de buidel getast. New York, waar het grootste nieuwe kantoor van de webwinkelgigant komt, betaalt omgerekend per baan zelfs 61.000 dollar, zo’n 54.000 euro. Dat blijkt uit een berekening van persbureau Bloomberg waarbij onder meer belastingvoordelen en infrastructurele aanpassingen zijn meegeteld. Het bedrag zorgt in de VS inmiddels voor discussie, temeer omdat een andere nieuwe vestiging van Amazon, in Crystal City in Virginia, veel minder kostte: zo’n 32.000 dollar per nieuwe baan. In New York moet een distributiecentrum voor schoolmaaltijden plaatsmaken voor het Amazon-kantoor. Ook moet er een helikopterlandingsplaats bij het nieuwe kantoor komen. (NRC)