Voetbal

Frankrijk zonder Pogba en Martial tegen Nederland

Paul Pogba en Anthony Martial spelen aanstaande vrijdag niet mee met het Franse elftal tegen Nederland. Dat laat de Franse voetbalbond FFF weten. De twee spelers van Manchester United, die beiden last hebben van een bovenbeenblessure, hadden zich nog wel gemeld bij het trainingscentrum van het Franse elftal. Na onderzoek concludeerde bondsarts Franck Le Gall dat beide spelers niet in actie kunnen komen tegen Nederland. Ook Alexandre Lacazette (Arsenal) en Benjamin Mendy (Manchester City) meldden zich maandagavond af. Tottenham Hotspur-speler Moussa Sissoko, Alassane Pléa van Borussia Mönchengladbach en Ferland Mendy (Olympique Lyonnais) zijn opgeroepen als vervangers. Het Nederlands elftal treft de koploper in Groep 1 van de Nations League vrijdagavond in de Rotterdamse Kuip. (ANP)