Voetbal

Bondscoach Koeman vreest uittocht jonge spelers uit eredivisie

Ronald Koeman vreest dat de grootste voetbaltalenten op nog jongere leeftijd naar het buitenland vertrekken. Volgens de bondscoach van het Nederlands elftal krijgen zij in de eredivisie steeds minder weerstand. Koeman zat afgelopen zondag thuis op de bank toen hij Ajax-verdediger Matthijs de Ligt na afloop van de 7-1 zege van Ajax op Excelsior hoorde zeggen dat hij zich niet voor de volle honderd procent had gegeven. „Ik snap dat wel”, zegt Koeman in aanloop naar de interland tegen Frankrijk. „Die jongen speelde een paar dagen eerder nog tegen Benfica in de Champions League. Dat heb je het over een andere intensiteit en een andere omgeving. Ik kan me best voorstellen dat hij soms een prikkel mist. Toen ik bij PSV speelde, trok ik steeds meer naar voren. Ik wilde topscorer worden. Maar Matthijs komt minder voor het doel.” (ANP)