Recensie

Recensie Muziek

Show rapper Blocboy JB is kleurloze wanvertoning

Blocboy JB laat iedereen na twintig minuten gedesillusioneerd achter in Paradiso Noord.

Blocboy JB bij een eerder optreden in oktober in New York.
Blocboy JB bij een eerder optreden in oktober in New York. Foto Nicholas Hunt

Hij scoorde met ‘Look Alive’ - een samenwerking met Drake - een van de grootste hits van dit jaar. Zijn danspasje ‘the shoot’ ging de wereld over en hij bracht twee weken terug nog een nieuw project uit. Je zou verwachten dat Blocboy JB voor zijn eerste show in Nederland alles in zich heeft om hard te gaan in Amsterdam, maar daar had de rapper uit Memphis, Tennessee helemaal geen zin in.

Om te stellen dat het Nederlandse publiek voor hem warm loopt is ook teveel gezegd. Er staan zo’n 150 bezoekers in Paradiso Noord, een zaal met een capaciteit van 550. Als zijn dj twee nummers heeft gedraaid, komt Blocboy JB ook aanzetten. Verveeld sjokt hij tijdens de eerste tracks over het podium. Hij rapt alleen de laatste twee woorden van iedere zin. Energie om een heel couplet live te rappen komt pas bij track vier, ‘Don’t Say That’, van zijn onlangs verschenen plaat Don’t Think That.

Dan trekt Blocboy JB zijn wapen: de shoot-dans, die ook werd gebruikt in het populaire computerspel ‘Fortnite’. Met zijn stem weet hij verder geen moment de aandacht af te leiden van de bombastische instrumentaties van zijn producerende plaatsgenoot Tay Keith, die de show stelen.

Een paar jongens uit het publiek mogen vervolgens ook het dansje uitvoeren. De hit ‘Look Alive’ klinkt en dan laat hij het jonge publiek na twintig minuten gedesillusioneerd achter. Blocboy JB heeft het geen moment voor elkaar gekregen om te overtuigen.

Streamingcijfers die in de miljoenen lopen staan niet gelijk aan een goede kaartverkoop. De slechte kaartverkoop van deze avond bepaalt wel de mindset van de artiest; uitermate teleurstellend. Deze kleurloze wanvertoning was voor niemand leuk.