Pakistan

Den Haag roept ‘groot aantal’ ambassademedewerkers terug

Den Haag heeft „een groot aantal” personeelsleden van de ambassade in Pakistan teruggehaald na doodsbedreigingen aan het adres van Nederlandse diplomaten. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok (VVD) maandag gezegd. Volgens Blok was de veiligheid van de medewerkers van de ambassade in Islamabad in het geding. Hoeveel medewerkers precies naar huis zijn gehaald en welke functies zij bekleden, wil een woordvoerder van de minister niet vertellen. De bedreigingen zouden te maken hebben met Asia Bibi, de christelijke vrouw die onlangs door het Pakistaanse Hooggerechtshof werd vrijgesproken van godslastering. Radicaal-islamitische Pakistanen hebben met hevige protesten gereageerd op de vrijspraak. Bibi’s advocaat vluchtte na doodsbedreigingen naar Nederland. (NRC)