Overzichtsexpositie

‘Eerste grote tentoonstelling over Jean Cocteau in Nederland’

De overzichtsexpositie van de Franse kunstenaar Jean Cocteau (1889 - 1963) is volgens het Design Museum Den Bosch de eerste grote overzichtstentoonstelling over hem in ons land. In Jean Cocteau – Metamorphosis is er aandacht voor zijn werk als beeldend kunstenaar, als schrijver (La voix humaine), theatermaker en cineast (La Belle et la Bête). Cocteau onderhield contacten met als Sergej Diaghilev en Pablo Picasso (met deze twee werkte hij aan de legendarische Russische balletten), Edith Piaf en Coco Chanel. Een topstuk is het zwaard dat Cocteau zelf maakte voor zijn toetreding tot de prestigieuze Académie française. Uit de Nederlandse Koninklijke Verzamelingen komt het manuscript van het gedicht ‘Hommage à Igor Strawinsky’, door de Franse president Mitterrand geschonken aan prins Claus in 1991. (ANP)