Vier doden bij geweldincident Enschede

Het incident had in een bedrijfspand plaats. Woensdagmiddag volgt een persconferentie met meer informatie.

Politie doet onderzoek na een schietpartij in een huis aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede, waarbij meerdere slachtoffers zijn gevallen.
Politie doet onderzoek na een schietpartij in een huis aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede, waarbij meerdere slachtoffers zijn gevallen. Foto Dennis Bakker/ANP

Bij een geweldincident in een bedrijfspand in Enschede zijn dinsdagmiddag vier doden gevallen. Dat heeft de politie laten weten. Alle vier de slachtoffers zijn mannen. Woensdag wordt rond het middaguur een persconferentie gegeven met meer informatie.

Twitter avatar POL_Enschede Politie Enschede Bij het incident in een bedrijfspand aan de Van Leeuwenhoekstraat zijn helaas meerdere dodelijke slachtoffers te betreuren. Onderzoek is nog in volle gang. Meer info volgt. ^nk

De politie sprak aanvankelijk van een schietpartij, maar zwakte die berichtgeving rond 19.00 uur af. “Of er daadwerkelijk sprake is van een schietincident wordt momenteel onderzocht”, aldus de politie Enschede op Twitter. Voor het onderzoek naar de zaak is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) ingesteld.

Het huis werd dinsdagmiddag door de politie doorzocht. Ook worden er luchtfoto’s genomen door een politiehelikopter. “Dat is om de omgeving in kaart te brengen en maakt deel uit van het onderzoek”, liet een woordvoerder weten. Er zijn nog geen verdachten in beeld.

Twitter avatar POL_Enschede Politie Enschede Bij het incident aan de Van Leeuwenhoekstraat in #Enschede zijn slachtoffers gevallen. We kunnen nog niet meer details hierover melden. Wel zal de politiehelikopter zometeen luchtfoto’s komen maken. ^sk

Buurtbewoners melden eerder aan RTV Oost dat er twee doden zijn gevallen. De woning bevindt zich aan de Van Leeuwenhoekstraat. In de straat werd een half jaar geleden een hennepkwekerij opgerold. Daarbij werden drie arrestaties verricht.