Louvre in Abu Dhabi

Arabische dependance trekt een miljoen bezoekers in één jaar

Ruim een miljoen bezoekers in één jaar tijd – met dat bericht kwam het museum zelf naar buiten, om het succes aan te geven dat de dependance van het Louvre in de Verenigde Arabische Emiraten. Het museum viert de culturele banden die over de grenzen heen gaan, aldus Mohamed Khalifa al-Mubarak, voorzitter van het departement van cultuur en toerisme VAE. Het Franse Louvre leende voor de opening vorig jaar 300 werken uit aan het nieuwe filiaal. Zelf kocht het museum werken aan van Mondriaan, Gauguin en Manet. Het museum kwam een maand na opening uitgebreid in het nieuws toen bleek dat Leonardo da Vinci’s Salvator Mundi voor 450 miljoen dollar was gekocht door de Saoedische kroonprins. Deze deed het schilderij aan het Louvre in Abu Dhabi cadeau. (NRC)