Bosbranden Californië

Artiesten boos om ‘harteloze’ Donald Trump, die zijn ‘gerieflijke’ waarheid erop nahoudt

Onwetend en harteloos. Dat is Donald Trump volgens verschillende artiesten. Het is een reactie op een tweet van de Amerikaanse president waarin hij de bosbranden in Californië toeschreef aan slecht bosbeheer. Neil Young plaatste een reactie op zijn website: „Californië is niet kwetsbaar door slecht bosbeheer zoals DT (our so-called president) ons wil laten denken, maar door klimaatverandering.” Hij sluit zijn post af met de zinnen: „Stel je een leider voor die meer om zijn eigen geriefelijke mening geeft, dan om wat hij betekent. Stel je een ongeschikte leider voor. Stel je nu een geschikte voor.” Inmiddels zijn er 42 doden gevallen, en worden zeker tweehonderd mensen vermist. Youngs eigen huis werd door de brand verwoest. Katy Perry liet eveneens weten Trumps tweet harteloos te vinden. Rod Stewart twitterde: „Mr. President, terwijl de huizen van mensen afbranden, er doden vallen, huizen afbranden en brandweermannen hun leven riskeren, heeft Californië bemoedigende woorden nodig in plaats van dreigementen en vingerwijzen. Waar is Winston Churchill wanneer je hem nodig hebt?” (NRC)