Zware mishandeling

Hoger beroep ‘wraakvader’ Mario H. leidt tot aanzienlijk hogere straf

De vader die in januari 2017 een man aanviel die via internet had geprobeerd zijn dochter van 14 te verleiden, is in hoger beroep veroordeeld tot 4,5 jaar gevangenisstraf. De 53-jarige Mario H. uit Helmond (beter bekend als de wraakvader) is volgens het hof schuldig aan poging tot doodslag. De straf valt aanzienlijk hoger uit dan de tien maanden die H. in eerste aanleg kreeg voor zware mishandeling met voorbedachten rade. Het slachtoffer, de voor stalking tot gevangenisstraf en tbs veroordeelde Jack S., liep onder meer twee gebroken onderarmen en sneeën in zijn hoofd en been op. Het hof denkt niet dat Mario H. vooraf van plan was om Jack S. te doden. Zware mishandeling was volgens het hof echter wél het doel. Volgens het hof nam H. bewust het risico dat de man aan de aanval zou overlijden. (NRC)