Vier zwaargewonden bij explosie transformatorhuisje Bergen op Zoom

Zo’n 130 huizen in het centrum van Bergen op Zoom kwamen zonder stroom te zitten. Het probleem is nog niet volledig verholpen en kan nog uren duren.

Het historische centrum van Bergen op Zoom.
Het historische centrum van Bergen op Zoom. Foto Getty Images

In Bergen op Zoom zijn maandagochtend vier mensen zwaargewond geraakt bij een explosie in een transformatorhuisje. Zeker twee van de slachtoffers zijn medewerkers van Enexis, die naar het huisje gingen na een melding over een storing.

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio ontving Enexis maandagochtend een melding over een storing en een kortsluiting in het transformatiehuisje op de Grote Markt. Toen de medewerkers van Enexis bij het huisje aankwamen, vond een explosie plaats. Wat de oorzaak voor de storing was, is nog onduidelijk. Als gevolg van de kortsluiting brak ook brand uit in het nabijgelegen restaurant De Teerkamer, deze was snel onder controle.

Over de identiteit van de slachtoffers kan ze nog geen uitspraken doen, de familie moet eerst op de hoogte worden gebracht. Het is ook onduidelijk wat voor verwondingen zij hebben en of ze in levensgevaar zijn. Ze worden verzorgd in een ziekenhuis in Rotterdam.

Nog steeds geen stroom

Zo’n 130 huizen in het centrum van Bergen op Zoom kwamen zonder stroom te zitten als gevolg van het incident. Volgens een woordvoerder van de gemeente heeft “een gedeelte” van de stad rond 15.30 uur weer elektriciteit, maar is het probleem nog niet volledig verholpen. De gemeente houdt er rekening mee dat dit nog uren kan duren.

Volgens de woordvoerder van de veiligheidsregio zijn er geen zogenoemde kwetsbare objecten zoals ziekenhuizen en verzorgingstehuizen geraakt door de stroomstoring.

Door de kortsluiting ontstond brand bij restaurant De Teerkamer.