Mocromaffia

Straffen tot 30 maanden voor voorbereiden helikopterkaping om gevangene te bevrijden

De rechtbank in Amsterdam heeft maandag vier mannen veroordeeld tot 24 tot 30 maanden gevangenisstraf voor de voorbereiding van de kaping van een helikopter om een gevangene te bevrijden op 11 oktober 2017 in Roermond. Vijf anderen werden vrijgesproken. Volgens de rechtbank kon niet vastgesteld worden dat zij van de kapingsplannen wisten. Justitie had straffen geëist van drie tot negen jaar. De straf valt lager uit omdat het OM een de verdachten verantwoordelijk hield voor een ernstiger vergrijp dan de rechtbank bewezen achtte. Ze werden verdacht van een poging tot kaping en een poging tot bevrijding van een gevangene. De negen mannen waren volgens justitie van plan Benaouf A. te helpen ontsnappen uit de gevangenis in Roermond. Hij zit 12 jaar gevangenisstraf uit voor een liquidatie in Antwerpen in 2012, een gevolg van een conflict in de ‘mocromaffia’. De plannen voor zijn ontsnapping konden verijdeld worden doordat het verhuurbedrijf waar ze een rondvlucht met een helikopter hadden geboekt argwaan kreeg en de politie waarschuwde. (NRC)